2021 Rolls – Royce Cullinan Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Kenan Aktürk

Uzun yıllardır lüks araç kategorisi tutkunlarının beklediği Rolls – Royce Cullinan nihayet gün yüzüne çıkmaya başladı. 2019 serisiyle ve yepyeni bir kasa yapısıyla çeşitli testlerden geçmeyi başararak 12.000 mil’den fazla yol alan yeni araç, önündeki tüm testleri tamamladığı için artık satışa hazır bir hale geldi. Peki Rolls – Royce Cullinan aracı bizlere neler sunacak ve ne kadar satılacak?

2019 Rolls – Royce Cullinan Özellikleri

SUV araç modellerine yepyeni bir soluk getiren ve SUV anlayışını tamamen değiştirerek anlam katan Rolls – Royce Cullinan, yüksek çözünürlüğe sahip olan head-up ekranı barındırıyor. Bunun yanı sıra araçta havalı süspansiyon, çapraz trafik uyarı sistemi, şerit takip ve uyarı sistemi, çarpışmayı önleme asistanı, gece görüş asistanı, hız sabitleme, dört adet kamera ile tüm çevreyi görebilme sistemi ve 22 inçlik jant yer alıyor.

Rolls – Royce Cullinan diğer modellerine göre biraz daha yüksek olduğu için, iniş sırasında kapıyı açtığınızda araç otomatik olarak 40mm yere alçalmaya başlıyor. Aynı zamanda aracın normal ölçülerine bakacak olursak uzunluğunun 5351mm, yüksekliğinin 1835mm ve genişliğinin ise 2164mm olduğunu söyleyebiliyoruz.

2019 Rolls – Royce Cullinan Fiyatı

SUV yapısını en yüksek teknolojiyle buluşturmayı başaran araç, yepyeni bir solukla piyasaya geliyor. Aracın Avrupa fiyatlarına bakacağımız zaman 350.000 Avro gibi bir fiyat etiketiyle karşılaşıyoruz. Aracın Türkiye fiyatını merak eden vatandaşlarımız elbette olacaktır. Araç, Türkiye pazarına giriş yaptığı taktirde tüm vergiler ve masraflarla beraber, 7 milyon TL gibi bir fiyata satılacaktır.

2019 Rolls – Royce Cullinan Çıkış Tarihi

2019 Rolls – Royce Cullinan modelinin henüz hangi ayda veya hangi çeyrekte çıkacağı bilinmiyor. Lakin 2019 yılında kesin olarak beklenen araç, büyük ihtimalle beklenildiği zaman diliminde ortaya çıkacaktır. Bakalım SUV teknolojisini sevenler, beklediklerine değecek bir araçla karşılaşacak mı?

Yorum yazın