2021 Mazda 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – 2021 Mazda 6 Alınır Mı?

Kenan Aktürk

Mazda, yıllardan beri üst teknolojisiyle gözleri doldurmaya devam ediyor. Gerçekten de başarılı bir tasarımıyla ve yapısıyla karşımıza gelen Mazda, bu defa da 2019 Mazda 6 modeliyle karşımıza çıkmış. Mükemmel bir tasarım anlayışı olan firma, bu sefer de hem iç tasarıma hem dış tasarıma gerçekten iyi çalışmış. Peki bakalım 2019 Mazda 6 modeli, karşımıza nasıl çıkıyor?

2019 Mazda 6 Özellikleri

Mazda modelini, yıllardan beri sportif duruşuyla tanıyoruz. Eski yıllara ait araçlarında bile daima dayanıklılığa ve sportif bir görünüşe önem veren Mazda, bu defa da tasarım harikalığını konuşturmuş. 2019 Mazda 6 modelinde 4 silindirden oluşan bir motor bulunacak. Silindir hacmi 1998 cc’den oluşan aracın motor gücü ise 165 beygir. Saatte maksimum 209 kilometre hıza çıkan Mazda 6 modeli, 213 Nm tork gücüne de sahip olacak.

2019 Mazda 6 modeli, yapılan testler doğrultusunda mükemmel veriler elde etmeyi başarmış. 0’dan 100 kilometre hıza 10.6 saniyede çıkabilen araç, ideal hız severlerin beklentisini karşılıyor. Aynı zamanda paketler halinde karşımıza çıkacak olan aracın, en düşük paketi de yaklaşık 270.000 TL fiyat etiketine sahip olacak.

Aracın yakıt tüketimi konusuna değinecek olursak da, benzinli ve otomatik şanzımana sahip olan modelin 100 kilometrede 6,1 gibi bir yakıt harcadığını söyleyebiliriz. Ayrıca iç tasarım olarak da mükemmelliğe imza atan Mazda, koltuk tasarımlarını sıfırdan tasarlamış. Yani önceki modellerde kullanılan koltuk modelleri, yeni Mazda 6 modelinde yer almıyor.

Gösterge panelinin ve ön kısmın rahatça görünmesine olanak sağlayan yeni tasarım koltuklar, bambaşka bir rahat oturuşa da ev sahipliği edecek. Navigasyon, şerit takip sistemi, hız sabitleyici ve şeritten çıkma uyarısı gibi alternatif özelliklere de sahip olan araç, 360 derece dönebilen akıllı araç içi ve araç dışı kameralara da sahip olacak. Yeni Mazda 6 modelinin hangi tarihte çıkacağı net olarak bilinmiyor. Lakin herhangi bir bilgi bulunursa, sizlere tekrardan bilgi verebileceğiz.

Yorum yazın