2021 Kia Optima Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – 2021 Kia Optima Alınır Mı?

Kenan Aktürk

Kia’nın Türkiye yollarında daha önce görmediğimiz modellerinden birisi olan Optima, artık 2019 yenilenmesiyle karşımıza geliyor. Aracın tüm özelliklerinin ortaya çıkmasının yanı sıra, aracı kullanacak olan insanların da büyük keyif alacağını söyleyebiliriz. Turbo motor gibi seçeneklere de ev sahipliği yapan 2019 Kia Optima, kullanıcılarını üst düzey bir şekilde karşılayacak. Lafı daha fazla uzatmadan, yeni Kia Optima modelinin özelliklerini inceleyeceğiz.

2019 Kia Optima

2019 Kia Optima modeli, karşımıza 1.6 litre turbo benzinli motoruyla birlikte gelecek. Ayrıca 178 beygir ve 264 tork gücü sunan araç, 7 ileri ve çift kavramalı şanzımanıyla beraber gelecek. İlk olarak ABD’de satışa sunulacak araç S, LX, EX ve SX isimlerine sahip olan daha üst paketleriyle birlikte karşımıza gelecek. Ayrıca aracın normal versiyonlarında 16 inç boyutunda jant takımı görünürken, üst paketlerde bu jant oranı 17 ve 18’e kadar yükselecek.

Aracın paketlerine göre iç dizaynına baktığımız zaman da, içeride spor deri direksiyon, led aydınlatma sistemi, sunroof ve ısıtmalı direksiyon gibi alternatifler de bulunacak. Kia, bu defa yeni Optima aracında farklı renk seçeneklerine de yer vermiş. Trafikte ve her yerde dikkatleri çekmek isteyen firma, yeni renk seçenekleriyle bunu fazlasıyla başaracak gibi görünüyor.

Son olarak aracın 2019 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulacağını belirtebilir, bu satış durumunun Türkiye’de görülmeyeceğinin de altını çizebiliriz.

Yorum yazın