2021 Porsche Panamera GTS Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Porsche Panamera GTS Alınır mı?

Sıtkı Çolak

Porsche ailesinin güncellemeye tabi tutulan üyelerinden bir tanesi olarak 2019 yılında piyasaya çıkması beklenen Panamera GTS modeli geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Turbo versiyonundaki kadar güçlü bir moto sunumu olmasa da GTS kimliğinin en güzel şekilde yansıtılması için görünüşünde pek çok değişikliğe gidilen 2019 Porsche Panamera GTS genel özellikleri bakımından beklentileri karşılayacak nitelikte üretilecek. Özel detaylara sahip olacak olan araçta yeniliklerin yanı sıra geleneksel kullanıma uyan birçok etmenin de bir arada yer aldığı görülüyor. Aracın tanıtımı ile beraber otomotiv sektöründe kendisinden bahsettirmeyi başarmış olması da 2019 yılında çıkması beklenen modellerin gözdesi olarak görülmesine neden oluyor.

2019 Porsche Panamera GTS

2019 Porsche Panamera GTS Genel Özellikleri

Kırmızı rengi ve dış görünüşte kullanılmış olan siyah detayları ile beraber adeta alev alev yanan bu model, 20 inç boyutundaki Panamera Design jantları, yan etekleri, siyah ön tampon eki, arka difüzörü ile öne çıkarken iç tasarımında da pek çok yenilik mevcut. Alcantara kaplı olan direksiyon simidi ile yine aynı malzemeden üretilmiş olan koltuk, kapı içleri ve orta konsol dikkatleri çekiyor. Genel özellik hatları ile beraber 2019 Porsche Panamera GTS teknik özellikleri diğer modellere nazaran daha düşük. Bütçesinin de düşük olması beklense de iç ve dış tasarımda kullanılmış olan madde nadir bulunan bir elementten yapılmış.

2019 Porsche Panamera GTS

2019 Porsche Panamera GTS Teknik Özellikleri

Yeni model kaputunun altında 4.0 litre ve V8 motoru ile satışa çıkacak. 460 PS gücü, 453 beygir ile 620 nm torku bakımından güç ünitesinin diğer modellere nazaran daha düşük olduğu söylenebilir. 1.995 kg boş ağırlıktaki bu aracın performans verilerine bakıldığı zaman, 0-100 km/s aralıktaki hızlanması 4.1 saniye, 0-160 km/s aralıktaki hızlanması 9.6 saniye ve 0-200 km/s aralıktaki hızlanması ise 15.4 saniye. F segmenti içerisinde yer alacak olan 2019 Porsche Panamera GTS fiyatı Almanya’da 138.493 Euro olarak açıklandı. Türkiye pazarında ise yaklaşık 2 milyon TL civarında fiyatlandırılması beklenen modelin çıkış tarihi ise henüz netlik kazanmadı.

Yorum yazın