2013 Sosyal Medya Pazarlama Stratejisi

Alp Ozcan

2012’nin Aralık ayında gerçekleştirilen Social Media Strategy Summit sona erdi. Bu etkinlikte firmaların yeni stratejileri de yavaş yavaş ortaya çıktı. Eskiden çok farklı olan yeni pazarlamalar artık oldukça dikkat çekiyor. Biz de sizler için sosyal medyada ve pazarlamada daha çok kullanılan yöntemleri araştırdık.

Görsel içerik artık metinlerin yerini alıyor

E-posta ile yapılan pazarlama çeşidini bilirsiniz. Bu pazarlama çeşidinde eskiden daha çok yazı reklamcılığı yapılırdı. Yani içerikte daha çok yazı daha az görsel bulunurdu. Fakat günümüzde internet hatlarının giderek hızlanmasıyla yüklenme sorunları da ortadan kalktı. Bununla birlikte de yazı reklamcılığının yerini görsel reklamcılık aldı. Artık büyük şirketler dahi kampanyalarını, basın bültenlerini tek bir görsel ile yayınlayabiliyorlar. İnsanların daha çok dikkat çekmesini ve okunma oranını artıran bu görseller ileride daha da yaygınlaşacağa benziyor. Eğer siz de internet üzerinden pazarlamaya önem veriyorsanız, içeriklerinizi daha çok görsele doğru kaydırın. Maillerinizde ise görsellerinizi CSS & XHTML ile destekleyin.

Hedeflerinizi çok önceden belirtmek prestij kazandırır

1 yıllık bütçenizi ve hedeflerinizi gösteren bir bülten yayınlayın. Bu tarz yayınlanan bültenler şirketinize olan güveni artıracaktır. Ayrıca piyasada da büyük prestij kazanacağınıza emin olabilirsiniz. Sene sonunda gösterdiğiniz hedeflere ulaşmanız da size ayrı bir hava katacak ve marka bilinirliliğiniz bir kat daha artacaktır.

İlgi çekici ve akıllı içerik oluşturun

Artık internet de yavaş yavaş çöp haline gelmeye başladı. İnsanlar da artık internette reklam körü oldu. Siz de içeriklerinizin görülmesini istiyorsanız mutlaka ilgi çekici görsellere başvurun. Mümkünse bu görseller tamamen özgün olsun ve içeriğinizle birebir uyuşsun. Yapılan araştırmalara göre doğru yerde kullanılan görsel yazının okunma olasılığını %70 oranında artırıyor.

Sosyal medyayı sadece Facebook ve Twitter olarak algılamayın

Birçok firmanın yaptığı en büyük hatalardan birisi de sosyal medyayı sadece Facebook ve Twitter’dan oluştuğunu zannetmesi. Mümkün olduğunca sosyal medyanın her alanında bulunmaya çalışın. Herkesin bulunduğu mekan farklı olabilir. Bu yüzden kemik kitleye ulaşmak için sözlükleri ve diğer sosyal medya mecralarını da es geçmeyin.

Yorum yazın