DGS’de Kalem Veriliyor mu?

Serhan Yücesoy

Her yıl bir defa düzenlenen DGS, ön lisans okuyan öğrencilerin eğitimlerini 4 yıla tamamlamaları amacıyla düzenlemektedir. Sizin için DGS’ye ait tüm merak edilenleri bir araya getirdik.

DGS Nedir?

Açılımı Dikey Geçiş Sınavı olan DGS, her yıl yaz aylarında bir defa düzenlenmektedir. Önlisans, yani 2 yıllık üniversite okuyan adayların girebildiği bu sınavda başarılı olması durumunda ilgili bölümde üniversite öğrenimi 4 yıllığa tamamlanabilir.

Kimler DGS’ye Girebilir?

Türkiye Cumhuriyeti’nde YÖK’e bağlı üniversitelerin herhangi birinde veya yurt dışında meslek yüksekokulu dengi bir okulda 2 yıllık eğitim almış, yani önlisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamış veya tamamlamak üzere olan staj görevini yerine getirmiş adaylar DGS sınavına girebilirler.

DGS’de Kaç Soru Var?

DGS eşit ağırlık türünde bir sınavdır ve sorular hem sayısal hem de sözel ağırlıklıdır. 120 sorudan oluşan sınavın 60 sorusu sayısal 60 sorusu sözeldir. Her bölümde 10’ar tane mantık sorusu bulunur. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir, yanlışlar ilgili bölümlerin doğrularını götürür (sayısal için yapılan 4 yanlış sayısaldan 1 doğruyu götürür). Sınav için adaylara verilen süre ise 140 dakikadır.

DGS’de Kalem Veriliyor Mu?

DGS’de kalem verilmektedir. Güvenlik sebebiyle yapılan bu uygulamada verilen plastik kutunun içerisinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker ÖSYM tarafından her aday için temin edilmektedir.

Eğer siz de DGS’ye girerek üniversitenizi 4 yıllığa tamamlamayı düşünüyorsanız, şimdiden hızlanmak ve gelişmek için soru çözümüne başlamalısınız. Bol şans!

Yorum yazın