Blog yazarlarının en büyük sorunlarından bir tanesi de konu bulamamaktır. Aslında Türkiye’de blog yazarlığı ve internet günlüğü tutma olgusu yavaş yavaş gelişiyor. Zaman içerisinde yazarlığınız gelişecek olsa da size vereceğimiz öneriler sayesinde de blog yazmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz.
Küçük küçük notlar almak : Aslında blog yazarlığının altın kurallarından birisidir. Mutlaka yanınızda ufak bir not defteri bulundurun. Oturduğunuz cafede, restaurantta, sinemada, tiyatroda yani aklınıza gelebilecek her yerde not tutmaya çalışın. Aslında ne kadar çok konunun olduğunu fark edeceksiniz. Yazı yazmak için bilgisayarınızın başına oturduğunuz zaman da bu notlarınıza göz gezdirebilirsiniz. Böylelikle ufak detayları da atlamamış olursunuz. Notlarınızı alırken yanlarına da tarihi eklemeyi unutmayın.
Diğer bloglarla bağlantı kurmak : En büyük eksikliklerimizden birisi de yazdığımız yazıların okunmasını istiyoruz fakat başkalarının yazdıklarını okumuyoruz. Yani hep bana hep bana düşüncesi bir noktadan sonra sizi ilerletmez aksine geriletir. Mutlaka takip ettiğiniz bloglar olmalı, yazarın cümleleri kuruş biçimine, olayı anlatış sırasına, üslubuna dikkat etmelisiniz. Kısacası takip ettiğiniz blogları baştan sona inceleyin. Yazılımından tasarımına her şeyini dikkatle not alın. Beğendiğiniz ve beğenmediğiniz kısımları düzenleyerek kendi blogunuzda da kullanın. Ayrıca diğer blog yazarı ile de tanışabilirsiniz. Bunlar size çok şey katacaktır.
SEO düşünmeden yazın : Eğer amacınız gerçekten bir blog yazarı olmak ise lütfen arama motorlarını da düşünmeyin. Yazdığınız yazılar arama motorlarında üst sıralarda çıksın diye etiket veya anahtar kelime yoğunluğuna boğmayın. Zaten Google gerçek yazıları her zaman daha üstte çıkarıyor. Sizin spam yapmanıza gerek yok. Ayrıca takip ettiğiniz blogların yazılarına yorum atabilirsiniz. Böylelikle sitenize de ziyaretçi kazandırabilirsiniz. Yorum yaparak karşı blogu niye SEO dostu yapayım ki diye düşünürseniz amacınızın internet günlüğü tutmamak olduğu da ortaya çıkar.