Estetikle Göz Torbalanmalarına Son

Alp Ozcan

Alt Göz Kapağı Estetiği ortalama 2 saat süren bir cerrahi işlemdir ve bu estetik ameliyatı esnasında ya bütün yüze uygulanan genel anestezi ya da sadece göz çevresine uygulanan lokal anestezi seçenekleri vardır. Bu hastanın tercihine ya da cerrahın yaptığı durum analizine göre karar verilmesi gereken bir şeydir. Alt göz kapağı estetiği yapılırken kirpiklerin tam dibinden nazikçe ince bir kesik açılır ve kas dokusu ile deri dokusu birbirinden ayrılarak daha alt kısımda olan yağ torbalarına erişilir. Özel tıbbi aletler yardımı ile yağ torbaları daha açık bir alana çıkarılarak pozisyonu değiştirilir ve gerekli görülürse yağ torbalarındaki fazlalıklar dışarı çıkarılır. Ve gözaltı derisi tekrar yerine kapatılıp derideki bollaşma kontrol edilir. Eğer çok fazla bollaşma varsa derideki bu fazlalık kesilerek çıkarılır.

Üst Göz Kapağı Estetiği ile kişinin görme işlevinde sıkıntı yaratan düşük üst göz kapağına müdahale edilmektedir. Genetik yapıdan ya da yaş ilerlemesinden kaynaklanan göz kapağındaki kas gevşemesi sonucu ortaya çıkan göz kapağı sarkması yüzünüzdeki ifadeyi çok etkilemektedir. Üst göz kapağı estetiği sayesinde hastalar hiçbir kesik işlemine maruz kalmadan lazer teknolojisi sayesinde daha genç ve anlamlı bakışlara kavuşmaktadırlar. Üstelik göz kapağındaki sarkma baş ağrısına da neden olduğu için üst göz kapağı estetiği sayesinde bu tip rahatsızlıklardan da kurtulabilirsiniz. İyileşme süresinin kısa ve en az komplikasyon yaşanan estetik türünün bu olduğunu söyleyebiliriz.

Göz Kapağının İçe Ve Dışa Dönmesi genellikle yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı olmaktadır. Göz kapağının içe dönmesine entropion dışa dönmesine ise ektropiyum denmektedir. Alt göz kapağında meydana gelen bu rahatsızlık gözde sulanmaya ve batmaya neden olduğu gibi hastalarda ışık hassasiyeti ve görme zorluğu da yaşanmaktadır. Op. Dr. Mert Demirel Göz kapağının içe ve dışa dönmesi yaşlanmanın etkisiyle cildin gevşemesinden dolayı yaşanmaktadır ama yüz felci ya da bazı cilt hastalıklarından da kaynaklanabileceğinin altını çizmiştir. Göz kapağının içe ve dışa dönmesi durumunda lokal anestezi uygulanarak tedavi yapılır ve tedaviden yalnızca bir gün sonra günlük hayatına dönebilir. Ameliyat öncesi ve sonrası y da ameliyat sırasında ne gibi durumlarla karşı karşıya kalacağınızı merak ediyorsanız www.mertdemirel.com adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yazın