Akıcı ve Kalıcı İngilizce Öğrenme Metotları

Serhan Yücesoy

İngilizce, tüm dünyanın ortak dil olarak kabul ettiği ve kullandığı özel ve küresel bir dildir. Tüm dünyanın kullanmasından kasıt, farklı dil ve kültürlere sahip ülkelerin İngilizce vasıtasıyla iletişim kurabiliyor olmasıdır. İngilizce, iş yaşantısının da olmazsa olmaz araçlarından biri olarak göze çarpar. Hangi işle ilgilenirseniz ilgilenin ya da hangi alanda çalışırsanız çalışın İngilizceyi doğrudan veya dolaylı bir şekilde kullanmanız gerekebilir.

İngilizce, kullanım alanı en zengin olan dillerin başında yer alır. İngilizceyi öğrenmek ve konuşmak, bu açıdan son derece önemlidir. İngilizce bilginiz iyi düzeyde olduğu müddetçe kültürel anlamda da ileride olursunuz. İnsanlar, İngilizce bilginize saygı duyar ve sizden bir şeyler kapmaya çalışırlar. Ayrıca iş dünyasında da aranan bir yüz olursunuz. Kısacası girdiğiniz her ortamda ve her yerde dikkat çekme şansına sahip olursunuz.

İnsanlar, İngilizce öğrenme konusunda yeteri çaba harcamadıklarından ya da İngilizceyi en iyi ne şekilde öğrenebileceklerini bilmediklerinden bu dilden uzak kalmaktadırlar. Hâlbuki İngilizce, öğrenilmesi çok zor bir dil değildir. Bu özel ve küresel dilin kurallarını sistemli bir şekilde öğrenirseniz,  kısa süre içerisinde seviyenizi önemli noktalara taşıyabilirsiniz. Sistemli bir şekilde öğrenmekten kastımız, konuları basitten zora ve temelden özele doğru öğrenmenizdir. İngilizce konularını bu şekilde öğrendiğiniz takdirde pratikte de başarı edebilirsiniz. Şimdi İngilizce öğrenme konusunda ne gibi yöntemlere başvurabileceğinizi örneklendirmeye çalışalım.

Öğrenim açısından en uygun ve en sık kullanılan yöntemlerden birisi yurtdışı eğitimleri ve kurslarıdır. Yurtdışında dil eğitimi alarak bu işi tam anlamıyla öğrenebilirsiniz; fakat bunun için ciddi bir maliyete katlanmanız gerekir. Bunun yerine kendi çabalarınızla İngilizce öğrenmeye çalışmanız daha uygun olacaktır. Böyle bir amacınız varsa size görüp görebileceğiniz en uygun sistemden söz edebiliriz. http://www.ingilizceturkce.gen.tr/ sitesini kullanarak İngilizce konusunda gelişim kaydedebilir, böylece bir süre sonra profesyonel düzeyde İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz. “Bunun için ne kadar ücret ödemem gerekecek” diye sormanız gayet normaldir; çünkü bu tür siteler, genelde ücret karşılığında ders vermektedirler. Şimdi size hem şaşırıp hem sevineceğiniz bir haber verelim. Bu siteyi kullanmak ve bu şekilde İngilizce öğrenmek için hiçbir ücret ödemeyeceksiniz. Evet, yanlış duymadınız. Bu adreste yer alan İngilizce dersleri ve diğer hizmetler tamamen ücretsiz.

İngilizce öğrenme konusunda kararlıysanız, bu siteyi mutlaka incelemeli ve ne kadar faydalı olduğu konusunda bir kanaate varmalısınız. Sitede yer alan konular, İngilizceyi kolay ve akıcı bir şekilde öğrenebilmeniz için özel olarak hazırlanmıştır. Yani ilk konudan son konuya kadar hiçbir zorluk çekmeyecek ve detaylı örnekler sayesinde İngilizce eğitimini başarılı bir şekilde alabileceksiniz. Her konuda açıklayıcı ve ayrıntılı örnekler kullanılmakta, böylece öğrenim görenlerin konuları tam olarak algılayabilmesi sağlanmaktadır. Böylece aldığınız her dersi tam olarak öğrenebilecek ve pratiklere daha rahat başlayabileceksiniz. Ne kadar çok pratik yaparsanız, öğrendiklerinizi hafızanızda o kadar çok tutabilirsiniz. İngilizcenin yanı sıra diğer dillerde de amaç pratiğe dayalı bir öğrenim almaktır.

Bu sitede İngilizce dersleri dışında birçok özelliği de bir arada bulma şansınız olacak. İngilizce çevirilerinizi bu site yoluyla Türkçeye ya da diğer dillere çevirebileceksiniz.

Yorum yazın