2016 iğne oyası havlu kenarı modelleri

Alp Ozcan

yazma-kenari-oya-ornekleri

Geçmişten günümüze yıllardır süregelen el işleri, kadınların vazgeçilmez süs ve güzel olma merakından dolayı başlamıştır. Kadınlar, önce etrafındaki eşyaları süslemiş daha sonra bu güzellikleri görünce bu işlemeleri kendiler için kullandıkları malzemelere de yansıtmıştır. Yöreden yöreye, bölgeden bölgeye değişe iğne oyası tekniği kültürel bir Anadolu mirası haline gelmiştir.

Günümüzde de teknoloji her ne kadar gelişse de bu el sanatını öldürememiş hatta internet sayesinde gittikçe popülerliği artmıştır. Hanımların büyük ilgisini çeken iğne oyası yazma modelleri de son zamanların en çok aranan ve yapılan bir tekniğidir. Tabi bu sanat sadece yazma kenarı süslemesi ile bitmemiş zamanla havlu kenarı modelleri, dantel modelleri gibi farklı süsleme sanatlarına da dönüşmüştür.

Bu sanatı öğrenmek isteyen ve meraklı olan hanımlar bol bol araştırma yaparak meraklarını gidermek istemişlerdir. Bu da iğne oyasını internet ortamına taşımış ve bu yönde hizmet veren yüzlerce site ortaya çıkmıştır. Bu siteler arasında en popüler olan ise www.igneoyamodelleri.com’dur. Bu sitede her gün yeni ve farklı iğne oyası modeli ile birlikte örgü, dantel, kanaviçe, fiskos örnekleri gibi aklınıza gelecek her el sanatının örneğini bulabilirsiniz. Eğer sitede bulamadığınız bir model olursa iletişim sayfasını kullanarak veya herhangi bir konudan yorum atarak istekte bulunabilirsiniz. Site editörleri bu konuda en geç 1 hafta içerisinde istediğiniz şekil bir konu yayınlayacaktır.

Yorum yazın